Ta hand om vapen i hemmet

Det är knappast var och varannan svensk som har ett vapen i hemmet. Dock finns det en hel del som har jakt som hobby och därmed har de också licens och får använda vapen. De som har vapen måste följa särskilda lagar och regler för att få ha dem.

18-4-jakt-vapenförvaring-vargarOm du funderar på att ta en jägarexamen är det också dags att titta närmare på vilket vapenskåp du ska investera i. För om du ska ha vapen i ditt hem krävs det att du förvarar vapnen på ett korrekt sätt enligt lagen. Det finns bland annat särskilda certifieringar som skåpet måste uppfylla. Och det är väl trots allt tur att det finns speciella regler angående detta i Sverige i dag.

Är du osäker på vad du ska titta på när du köper förvaring till dina vapen kan du kika runt på nätet. Det finns vapenskåp att handla på E-safe.se som följer de certifieringar som krävs så att du kan känna dig trygg med ditt val av skåp. Vill du veta mer om regler och lagar kan du till exempel kontakta polismyndigheten som ger dig ytterligare information.

Omtalad vargjakt

Att alla inte är helt överens om det här med vilka djur som får jagas och skjutas är inte någon hemlighet i dag. Ett alldeles ypperligt exempel på detta är den så infekterade vargkonflikten bland jägare och politiker och nu har EU-kommissionen lagt sig i. Det är helt enkelt inte alltid så lätt att komma överens om saker och ting eftersom vi har olika syn på dilemmat.

I samband med att du utbildar dig för att kunna ta din jägarexamen kommer du att få lära dig mer om samtliga lagar som gäller kring jakt i Sverige idag så att du är på det klara med vad det är som egentligen gäller ute i den svenska naturen.

 

Sigge