Hitta talanger inom företagsvärlden online

Ibland kan det ta lite tid innan man hittar fram till sitt drömjobb. En del jobbar sig upp inom ett företag medan andra satsar på att plugga först. Det kan hända att man först måste jobba med något som ligger lite utanför ens kompetens eller intresse, samtidigt som man letar efter något annat. Sedan finns det vissa personer som blir tillfrågade om de vill byta jobb och pröva på något nytt.

779-5-hitta-talanger-foretagsvarlden-onlineDet är ganska självklart att man kan åstadkomma mer med sitt företag om personalen är kvalificerad. Men det krävs lite mer än bara ren kunskap, ofta så är det kombinationen av studier och personlighet som gör att det fungerar. Därför är de flesta mycket intresserade av att få rätt person till posten, någon som kommer att bli en tillgång för verksamheten.

Söka jobb och hitta personal

Idag sker det mesta på nätet och detta gäller även jobbsökande eller headhunting. Det finns speciella sajter där man kan registrera sig som sökande och där företagen kan annonsera vilka platser som är lediga. Men det allra bästa sättet brukar vara att utnyttja de sociala nätverken. Dels de allmänna där de flesta har en profil och är aktiva. Många företag ser till att ha en närvaro här och leta efter potentiella anställda. Men sedan finns det nätverk som är lite mer specialiserade och utformade för just företag. SvD listar här information om Mangold Fondkommission AB som kan vara värdefull att ta del av.

LinkedIn har verkligen vuxit till sig och blivit en av de ledande marknadsplatserna för den professionella världen. Här möts företagare och de som kan vara intresserade av att få sig ett jobb. Grunden är naturligtvis att ha en uppdaterad och ärlig profil, men sedan gäller det att gå ett steg till. Man kan söka efter det jobb eller den person man önskar, och bra många hittar fram till den perfekte kandidaten. Håll utkik på Mangold Fondkommissions LinkedIn sida ifall du är ute efter ett jobb inom finansbranschen.

En fördel med de sociala nätverken, som LinkedIn, är att man kan komma i kontakt med många personer. Det grenar ut sig, med andra och tredje leds efterföljare. Om en person är aktiv eller utbildad inom en viss bransch så kan det vara troligt att också hans efterföljare är det. På detta sätt sprids fältet och det blir ännu lättare att hitta någon som kan passa bra. Företag uppmuntras att koncentrera sig mer på kompetens än geografisk belägenhet. Man kan alltid diskutera och komma med förslag för ett bra kontrakt, men det är inte lika lätt att uppgradera en person som saknar vissa färdigheter.

Sociala nätverk har tagit över

De flesta upplever det som en klar fördel att de flesta kontakter inom affärsvärlden knyts online. Det är lätt och smidigt, man kan snabbt se vad som finns. Med bara några få klicka är det möjligt att nå ut till tusentals om inte miljoner med personer. Det tar inte många minuter att jämföra olika cv eller erfarenheter inom ett visst område, eller att sålla ut de som inte riktigt når upp till jobbet.

Istället för att annonsera i lokala tidningar kan man spara tid genom att gå direkt till ett nätverk som LinkedIn. Det är tänkt som ett forum för olika yrken och poster. Här kan man se vad som finns och få en överblick av marknaden. En del väljer sedan att kombinera detta med traditionella annonser och intervjuer, men det är i alla fall en bra början. Talanger inom företagsvärlden hittar man numera på Linkedin skriver Svenska Dagbladet. Läs mer i artikeln här.

Det är inte alltid så lätt att finna fram till ett eftertraktat jobb. Men det är inte heller det enklaste att hitta en den rätte personen för en viss anställning. Ju högre upp man kommer i kompetens och arbetsuppgifter desto mer pengar handlar det om. Inte lönen som sådan, men vad personen kan ge företaget. Det kan vara skillnaden mellan stora framgångar och mediokra, eller till och med att lyckas eller inte.

De mest eftertraktade jobben

Vad som är ett intressant jobb kan variera riktigt rejält. En del trivs att jobba med barn medan andra helst sitter instängda på ett kontorsrum hela dagen. Det finns personer som gör ett mycket bra jobb när de jobbar under någon medan andra verkar födda till att vara chefer. Därför ska man inte ge upp, vare sig det handlar om att hitta ett jobb eller någon att anställa. Alla är annorlunda vilket gör det ännu viktigare att inte ge upp utan fortsätta tills man hittar det som är bäst för en själv.

Det lönar sig alltså att gå till de rätta kanalerna. Allt finns på nätet så det är här man bör lägga sina resurser först. En snygg profil, mycket viktigt både för privatpersoner och företag, är grunden för att verka intressant. Sedan är det dags att grena ut sig och sprida sin närvaro. Steg för steg kommer man att synas, och därmed ökar chanserna att någon hittar fram. Detta gäller åt båda hållen för de riktigt attraktiva arbetstagarna kommer inte att välja vilket företag som helst.

En del kan välja och vraka bland jobben, det är de värda. Därför måste också företaget tänka igenom vad de har att erbjuda en ny medarbetare. Varför ska han eller hon ta just det här jobbet? Det blir så mycket bättre för alla parter när rätt person når fram till en passande anställning.

Sigge