Ta kontrollen över dina arbetstider – starta eget och upplev känslan av frihet

Människan spenderar mycket tid på sitt arbete under en livstid och det är därför mycket viktigt att man hittar något man trivs med att göra om dagarna. Det är ju trots allt så att ett arbete man inte tycker om att gå till sliter mycket på den psykiska och även fysiska hälsan.

Att driva franchiseföretag

Den som vill prova något nytt har idag många alternativ, nästan oavsett vilket yrke man har. Varför inte ta kontrollen över dina arbetstider – starta eget och upplev känslan av frihet som du inte kan få på något annat sätt.

Har du alltid arbetat som anställd någonstans kan det vara svårt att se sig själv som något annat. Det är dock ett faktum att många franchisetagare i Sverige har öppnat franchise med hjälp av Franchisetorget och därigenom kunnat förverkliga sina drömmar med värdefull hjälp och råd. De har en Facebook-sida som har mycket matnyttig information för den som är intresserad.

Att faktiskt våga ta steget att starta eget är något som är bland det svåraste som finns. Det är ju trots allt så att en fast anställning erbjuder trygghet som man kanske känner att man förlorar då man driver eget. Det finns dock en mängd fördelar med att driva eget via franchise.

Fördelar med att driva eget företag via franchise

  • Du kan få stöd och hjälp på vägen till framgång. Franchisegivaren är mer än glad att se till att du får en god start, det ligger ju även i deras intresse att det går bra för dig. Var inte rädd för att fråga om du undrar något.
  • Du får hjälp med marknadsföringsmaterial som gör det lättare för dig att visa potentiella kunder att du finns på plats och vill sälja din produkt eller tjänst.
  • Du driver ett namn som många människor förmodligen redan känner till. Detta hjälper dig att dra kunder till ditt företag, vilket i sin tur naturligtvis hjälper dig att lyckas.
  • När du drivit ditt företag ett tag kan du få ett mer flexibelt liv än som anställd. Ta kontrollen över dina arbetstider – starta eget och upplev känslan av frihet som du inte kan få på något annat sätt.
  • Du får ett jobb du kan trivas med i alla lägen. Livet är kort och det gäller därför att spendera det på bästa möjliga sätt.

Franchisetorget är ett exempel på en plats där du kan få det stöd och den information du behöver när du funderar på om att starta eget via franchise kunde vara något för dig. Det är trots allt så att det kan uppkomma många frågor och finnas en hel del att tänka på för den som är intresserad. För att göra det lättare finns det ett par saker du kan ta med i beräkningen när du bestämmer dig för hur du vill göra.

Tänk på detta när du väljer franchiseföretag

  • Börja med att se över din budget. Olika typer av franchiseföretag kräver olika storlekar på finanserna som krävs för att starta. Känner du dig osäker på hur du ska göra en hållbar budget bör du alltid ta hjälp av någon som är kunnig inom området. Då försäkrar du dig om att det blir rätt från början.
  • När du hittat ett företag du är intresserad av bör du alltid söka efter namnet på dem på nätet. Då kan du få ta del av vad tidigare klienter och franchisetagare tyckt om sin upplevelse med dem. Detta är väl värt det att lägga lite tid på eftersom du vill undvika oseriösa företag som kan skada din dröm om att vara egen företagare.
  • Ta kontrollen över dina arbetstider – starta eget och upplev känslan av frihet. Detta är vad franchiselivet handlar om så fort du fått fart på din verksamhet. För att detta ska fungera bör du dock försäkra dig om att du har fått svar på alla dina frågor redan innan du bestämmer dig för att satsa. Samla därför dina frågor och mejla dem till företaget i fråga. Ställ också frågor till organisationer som hanterar franchise för att se vad de har att säga om företaget. Finns det några problem så får du snabbt svar. Alla seriösa företag är mer än glada att besvara dina frågor. Får du otydliga svar bör du fundera på om du bör vända dig någon annanstans istället.
  • Till sist. Innan du skriver på någonting som har med ett franchiseåtagande att göra bör du alltid läsa igenom avtalet från början till slut. Är du osäker på något ska du alltid be någon du litar på om att läsa det med dig. Då kan du känna dig trygg.

Media skriver om franchiseföretagande

41-6-ta-kontrollen-över-dina-arbetstider-starta-eget-och-upplev-känslan-av-frihet-2

Även i media skrivs det ofta om just franchise. Ett nytt land kan innebära nya möjligheter på arbetsmarknaden. Hör mer om mannen som startade eget i det här inslaget i Sveriges Radio och låt dig inspireras. Det är ju trots allt det som det handlar om när man ska våga ta chansen att förändra något. Att använda andra människors liv och historia för att lyckas själv är nyckeln till att njuta av sitt liv till fullo. Vill du veta mer – Ystads Allehanda skriver i den här artikeln om tipsen för att starta eget från en erfaren entreprenör och att ta råd från andra som kan området är alltid smart. De har redan gjort alla misstag som är vanliga vid uppstart och du kan undvika mycket oro genom att läsa så mycket du kan om andra människors företagsresa.

Att våga satsa på sin dröm

41-6-ta-kontrollen-over-dina-arbetstider-starta-eget-och-upplev-kanslan-av-frihet-3

Livet är kort. Ta kontrollen över dina arbetstider – starta eget och upplev känslan av frihet som det ger. Det handlar helt enkelt om att våga ta för sig och satsa på en dröm. Då kan du öka din livskvalitet ordentligt eftersom det ger dig möjlighet till ett friare och mer flexibelt liv. Den första tiden är hård men då företaget kommit igång är det väl värt all möda och det jobb du lagt ned.

Sigge