Så kan du skapa en mer inspirerande arbetsplats

Arbetet tar upp en stor del av de flesta vuxna människors liv. Därför är det inte så konstigt att de allra flesta önskar arbeta på en plats där man trivs på riktigt. Det finns numera många arbetsgivare som tar detta på allvar och ser till att arbetsplatsen är ett ställe dit medarbetarna vill gå varje veckodag.

En riktigt bra arbetsplats

Det finns många sätt att inspireras i vardagen och detta är något som företag tagit fasta på. Så kan du skapa en mer inspirerande arbetsplats är en sökfras som numera är mycket populär på nätet. Som tur är får man upp många bra förslag när man söker på just detta.

Möjligheter att inspireras

66-6-sa-kan-du-skapa-en-mer-inspirerande-arbetsplats-2

Företag som arrangerar inspirationsdagar av olika slag är vanliga inslag på marknaden idag. Nyfiken på ett alternativ – vi kan avslöja att Robert Gustafsson kommer till Talarförmedlingens föreläsningar i Umeå den 13 november med sin föreställning ”Tomgång, Framgång, Rundgång”. Detta är något för alla som vill söka nya sätt att se på vardagen på arbetet eller där hemma. Att vara med på en sådan här dag för medarbetarna är bara positivt – så kan du skapa en mer inspirerande arbetsplats. På den här sidan kan du läsa mer om Robert Gustafsson och hans olika föreställningar om du är lite extra intresserad av just honom.

Fördelar med att lyssna på olika talare

  • Du får möjlighet till att få ny inspiration i vardagen och att tänka utanför invanda banor. En talare du kanske inte trodde skulle hjälpa dig kan i slutändan vara den som bidrar till din utveckling mest av alla. Oväntade situationer är ofta nyckeln till riktigt positiv utveckling för dig själv.
  • Du får chansen att träffa andra människor som också vill utvecklas och ta sina liv till nästa nivå vare sig det gäller privat eller i sitt yrke. Detta kan vara inspirerande i sig och bidra till att du hittar helt nya vägar som du inte räknat med.

Nyfiken på att få veta mer om denna typ av dag – denna blogg vid namn cms-sweden tipsar dig om inspirerande dagar för den som är intresserad av personlig utveckling. Vare sig det gäller ditt privatliv eller arbetsliv är det alltid värt det att våga satsa.

Media skriver om inspiration och olika talare

66-6-sa-kan-du-skapa-en-mer-inspirerande-arbetsplats-3

Även i media skrivs det en hel del om just inspirationsdagar. Helsingborgs Dagblad uppmärksammar här vikten av att arbeta för en mer inspirerande arbetsplats för att låta medarbetarna utvecklas. Detta är en intressant artikel för alla som på något sätt är nyfikna på ämnet. Vill du ha mera tips – en van föreläsare och inspiratör ger i Sveriges Radio tips om hur man lyckas inom sin karriär och i vardagslivet. Det finns helt enkelt mycket att inspireras av för den som vill ta sitt liv till en ny nivå.

För den som inte har gått på en sådan här dag förut kan det dock vara svårt att veta hur man ska tänka när man väljer dag att gå på. Det finns dock ett par saker som gör det enklare att välja rätt.

Tips när du ska välja inspirationsdag och talare

  • Börja med att skapa dig en bra bild över hur mycket du har råd att spendera på din inspirationsdag med talare av olika slag. Är det din chef som betalar måste du självklart fråga honom eller henne. Betalar du själv så skapar du dig en egen budget. Vet du inte hur du bäst gör detta bör du fråga någon som kan ämnet om hjälp.
  • Nästa steg är att höra med människor du har i din närhet om de har bra förslag på någon talare du bör höra på. Det är vanligt att gå och lyssna på talare idag och att någon du litar på har bra tips är därför troligt att någon du känner kan ha bra tips.
  • När du hittat ett företag som arrangerar talardagar bör du alltid söka på deras företagsnamn på nätet. Då kan du få reda på vad tidigare deltagare tyckt om sin upplevelse med dem och detta är väl värt det att läsa igenom eftersom du då kan öka chansen för att undvika oseriösa aktörer på marknaden. Så kan du skapa en mer inspirerande arbetsplats blir ju endast relevant om företaget och arrangören du väljer är bra.
  • Sammanställ gärna också frågor till en arrangör du är intresserad av att boka biljetter hos. Genom att mejla eller ringa dem kan du se om de är seriösa. Alla bra företag är mer än glada att besvara dina undringar medan oseriösa företagare är undanglidande eller så svarar de inte alls. Detta är en varningsflagg som säger att du bör välja någon annan istället för den du tänkt dig. Det är med andra ord alltså ett mycket viktigt steg i processen att lägga lite tid på att få svar på dina frågor inför bokningen av arrangemanget.
  • Till sist. Glöm aldrig att läsa igenom villkoren för ditt köp av biljett innan du faktiskt bestämmer dig. Då vet du exakt vad som gäller om du mot förmodan skulle känna dig missnöjd med något eller inte kommer att kunna gå på den aktuella dagen. Detta är alltid en extra trygghet för den som vill göra bra köp.

Vare sig det gäller biljetter för dig eller för dina medarbetare är det alltid bra att komma väl förberedd innan du gör ett köp. Genom att läsa på om ämnet och beslutet du ska ta blir det lättare att göra bra beslut som kommer att påverka er positivt i framtiden.

Så kan du skapa en mer inspirerande arbetsplats är en fråga som är aktuell för de allra flesta. Som företagare vill du ju att dina medarbetare ska trivas och som privatperson vill du säkerligen skapa en så bra situation för dig själv som det bara går på ditt arbete.

Livet är för kort för att inte lägga tid på det som är viktigt. Framförallt handlar det om att kunna påverka de saker man faktiskt kan och helt enkelt strunta i resten. Det är ju faktiskt onödigt att fokusera på saker som inte spelar någon roll eller som man inte kan göra något åt. De allra flesta arbetsgivare är ju idag öppna för en bättre arbetsplats och därför är det tur att man där kan påverka ganska mycket.

Någon räknade ut att vi spenderar nästan en tredjedel av våra liv på att arbeta så att jobba under de bästa möjliga förutsättningar skapar bättre livskvalitet. Detta påverkar i sin tur inte bara dig utan även dem som du har runt omkring dig, vare sig det är familj eller vänner.

Sigge