Kreativa bolag satsar på utvecklande workshops

Fler och fler arbetsgivare ser nyttan med att låta sina medarbetare utvecklas. Därför är det numera standard att man genom utvecklingssamtal skapar en väg som medarbetaren vill gå framåt tillsammans. Kreativa bolag satsar på utvecklande workshops och dessa är populära att gå för såväl små som stora företag.

Så utvecklas ni på arbetet

Människan spenderar mycket tid på sitt arbete och det är därför viktigt att man trivs med det man gör. En del i att trivs på sitt jobb är såklart att man gillar sina arbetsuppgifter men det är också av högsta vikt att man gillar de man arbetar med. Gör man inte det så blir exempelvis kafferasten bra mycket tråkigare än annars.

Kreativa bolag satsar på utvecklande workshops för alla medarbetare och detta är inte särskilt konstigt eftersom sådana workshops har ett antal fördelar.

Fördelar med att gå på workshop

  • Det ger de anställda en möjlighet att känna sig uppskattade för det arbete de gör. Som företagare kan man se effekterna snabbt eftersom investering i de anställdas mående är något som betalar sig i längden.
  • Det ger också en chans för alla som arbetar i företaget att komma varandra närmare än förut. Roliga och nya situationer utanför komfortzonen är alltid något som öppnar upp för konversationer man inte tidigare haft. Det passar alla oavsett ålder och förutsättningar eftersom alla kan bidra på just sitt egna personliga sätt.
  • Det ger dina medarbetare möjlighet att lära sig nya färdigheter som är väl värda att kunna för att på så sätt göra sitt arbete ännu bättre än förut. Det är ju trots allt så att det inte alltid är traditionell skolning som ger de kunskaper man behöver för att göra sitt jobb på högsta nivå.

Företag erbjuder utvecklande workshops

Nyfiken på att få veta mer – du och dina medarbetare kan gå en utbildning i gruppdynamik hos F Nation och få en bättre vardag på arbetet. Detta har i sin tur positiv påverkan på även hemlivet eftersom du är mer nöjd än någonsin förut med ditt liv.

156-6-kreativa-bolag-satsar-pa-utvecklande-workshops-1 (3)

När du letar efter en utbildning som passar just er på företaget kan det kännas förvirrande. Det finns dock ett par saker man kan tänka på när man väljer leverantör av workshops.

Tips för den som söker workshops-leverantör

  • Börja med att kontrollera vilken budget företaget har för att gå workshops. Be den som är ansvarig för ekonomin att göra en bra budget som håller. Har du ingen sådan bör du läsa på om ämnet för att kunna gör en budget som fungerar själv.
  • Fråga affärskontakter eller bekanta om de har några tips. Så länge du frågar människor du litar på kan du vinna jackpot vad gäller bra svar om du vågar fråga människor som har lång erfarenhet inom området det gäller. Kreativa bolag satsar på utvecklande workshops så frågar du deras ledare får du säkert bra svar.
  • Sammanställ din egen lista med frågor du har till varje företag du är intresserad av att anlita. Mejla eller ring dem direkt. Får du raka svar kan du känna dig trygg med att välja just det företaget. Var dock försiktig med företag som inte ger dig tydliga svar, det kan vara en varningsflagga som betyder att du bör vända dig till någon annan istället.
  • Det sista du bör tänka på är att det är viktigt att läsa igenom villkoren för din investering i en workshop innan du skriver på något. Be någon som är kunnig inom området att läsa igenom villkoren med dig om du känner dig osäker. Det är en extra trygghet för alla inblandade eftersom det betyder att du inte får några tråkiga överraskningar om ni mot förmodan skulle vara missnöjda med den workshop ni får.

Media skriver om workshops och utveckling på arbetet

156-6-kreativa-bolag-satsar-pa-utvecklande-workshops-2

I media skrivs det ofta om just workshops och hur man på bästa sättet skapar en bra stämning på företaget. I Veckans Affärer kan man läsa om hur kreativa bolag satsar på utbildning, workshops och samarbete och denna artikel är smart att läsa för den som är öppen för nya vägar som företaget kan ta för att bli än bättre i framtiden inom just detta område. Smålandsposten skriver i en artikel om hur kreativa samarbetsövningar är nyttiga för alla åldrar och den här läsning kan vara bra att läsa såväl för dig själv som om du har barn som skulle kunna utvecklas genom sådana övningar med klasskamrater eller kompisar i ett lag.

Att tillåta sig själv att utvecklas är något alla människor borde göra, oavsett om det är på jobbet eller privat. Kreativa bolag satsar på utvecklande workshops och detta är något som allt fler entreprenörer tar fasta på. Livet är för kort för att man inte ska våga satsa. Det betalar sig på riktigt i längden för alla.

 

Sigge