Billigare telefoni med gröna alternativ – det här bör du tänka på

Det låter som en riktigt bra kombination. Billiga telefonsamtal och miljömedvetenhet är något som ligger de flesta varmt om hjärtat. Om du sedan kan få bägge två med på köpet så är det ännu bättre. Idag är det allt fler telekomföretag som inser att de har en stor roll att spela i kampen för en renare jord. En del har börjat för länge sedan medan andra börja följa efter.

Samtidigt så är det en fråga om att tjäna pengar och att hålla kostnaderna nere. En investering måste löna sig, det är hela principen bakom en verksamhet.  Om ett företag därför klarar av att kombinera billigare telefoni med gröna alternativ så är det något helt fantastiskt.

Jobba med grönare alternativ

För ett antal personer så är det drömmen att kunna jobba med något som samtidigt slår ett slag för miljön. Du kanske önskar göra något extra för jorden, men alla måste ju jobba. Så när ett telekomföretag, till exempel, satsar på att vara miljövänligt så kan det vara den allra bästa arbetsplatsen för dig. GT3C Sweden AB söker en administrativ assistent. Du tjänar pengar för ditt uppehälle samtidigt som du stödjer en god sak.

Ett företag kan vara grönt och värna om miljön på flera olika sätt. Dels på en mer lokal nivå där de väljer ekologiska källor för sina material, inklusive de för renhållet. Men de kan också vara aktiva globalt, genom att ge pengar och stöd till olika projekt runt om i världen. Att plantera träd är något som behövs hela tiden. Framför allt i de fattigare länderna men även i Europa eller andra rikare delar av världen. Ett telekomföretag planterar ett träd för varje kund de har. Kanske något att ta efter?

Billigare telefoni som mål

Samtidigt som ett telekomföretag väljer att vara grönt så måste de ju också tänka på sina kunder. Konkurrensen är ganska stor nu för tiden, och kunderna är vana vid att kunna välja de bästa alternativen. Man jämför och tar det som kan erbjuda mest tid för minst pengar. Här är det inte alltid så lätt att kombinera dina ideal med verkligheten, men en del har lyckats. I samband med att Tele2 och Telia höjde sin fasta avgift för fast hemtelefoni sänkte Grön Telekom sin.

Detta är ett mycket bra initiativ. Att ha en aktiv del i miljöarbetet kostar en slant, även om det inte måste vara allt för mycket. Men om det görs på en regelbunden basis så behöver det inte märkas så mycket. Om du ger pengar till 1000 träd vartannat år så kanske det känns i fickan. Men om du istället ser till att ha en jämn ström med resurser som används till att förbättra samhället så kommer det istället att bli en helt normal del av budgeten.

204-6-2-gront-telekomforetag-billigare-priser

Olika sätt att stödja miljöarbetet

Ett större företag kanske kan se till att ta sin energi från alternativa källor. Idag kan du utvinna el från sol, sopor, vind och andra förnybara eller tillgängliga material. Samtidigt så kan du se till att spara energi genom att vara försiktig med hur du använder den. Det finns så mycket idag som drivs med el men som inte måste göra det. Du kan till exempel öppna dörren själv istället för att trycka på knappen för att den ska öppnas automatiskt. Ett litet exempel, men något som kan bidra till en renare jord om alla skulle tänka på det.

Andra ser till att återvinna den värme de alstrar, speciellt viktigt för de som har stora datorer eller IT-anläggningar. Ett helt samhälle kan dra nytta av denna värmen, som ju annars helt går förlorad. Det finns alltså mycket som ett telekomföretag kan göra för att värna om naturen. Samtidigt så bör de naturligtvis också koncentrera sig på att sänka sina kostnader, det är ett led i att vinna över konkurrenterna. Följ Grön Telekoms Twitter och få spännande uppdateringar.

Grön och billig telefoni

För många så är priserna en stor faktor när de väljer leverantör. Andra fokuserar mer på miljömedvetenhet och väljer någon som är grön. Sedan finns det kvaliteten som man inte heller får glömma bort. Det allra bästa är dock när alla dessa faktorer kan kombineras i ett och samma företag. Ju fler som satsar på miljön desto bättre för alla. Jorden har fantastiska resurser som i många tillfällen blivit allt för utnyttjade eller förstörda.

Men nu finns det ett antal bra projekt som inriktar sig på att hela jorden. Att låta den få vara ifred och därmed kunna återhämta sig från vandalismen. Kanske med en liten skjuts i rätt riktning. Träd som planteras bidrar till att öka syret runt om i världen. Samtidigt så binder de jorden så att den inte försvinner under regnperioderna. De ger bränsle och skugga, samt kan användas som byggmaterial. Återigen ett exempel på hur lite eftertanke kan göra stor skillnad.

Beautiful young woman using mobile phone in park

Välj det bästa företaget

Du har flera bra alternativ när det kommer till telefoni av olika slag. Vilket som är bäst kanske beror på hur du använder din telefon. En del använder mest hemtelefonen, den fasta linjen som de har i huset. Andra håller sig till mobilen, den finns ju alltid i fickan eller väskan. Vissa använder mest internet medan andra messar i stort sett hela dagen. Har du familj i utlandet? Då kan ett erbjudande som riktar sig till det landet vara det bästa.

I tillägg så har du sedan möjligheten att välja ett grönt telekomföretag. På detta sätt kan du slå ett slag för naturen. Du kan göra din del i att värna om den fantastiska jord vi har och bidra till att den kommer att finnas kvar för barn och barnbarn. En renare omgivning är också bra för dig redan nu. Din och din familjs hälsa kommer att förbättras och du kommer att känna dig starkare.

Det kanske inte alltid är så lätt att tänka grönt men det är väl värt alla ansträngningar. Inte bara när det kommer till telekom men i alla livets delar. Om du är miljömedveten i stort och smått så kommer det att göra stor skillnad.

Sigge