Så undviker du att bli blåst på semesterboendet 

Semestern är viktig. Det spelar ingen roll om du reser bort ett par dagar eller flera veckor. För det här är din tid. Den ska användas till att ta hand om dig, och de dina. Du ska kunna göra det du har lust med. Eller ingenting om det är vad du allra mest behöver. Om du reser någonstans är boendet viktigt. Trots att du kanske inte sover lika mycket under semestern som till vardags så är det ändå basen för allt som sker runt omkring.

För många är semestern ett tillfälle då de skämmer bort sig själva lite grand. Lyxar till sig med middagar på restaurang och hotell med simbassäng. Något som också har blivit riktigt populärt är att hyra ett hus eller lägenhet. Du kan råda dig själv men ändå ha nära till allt du vill göra. Det viktiga är att du kan göra något annorlunda. Att din semester blir precis som du önskar dig. För det gäller att ladda batterierna så de håller till nästa ledighet.

Härliga destinationer runt om i Europa

Det är spännande med de där härliga dagarna när du tänker efter hur du vill använda din väl förtjänta semester. Många tycker om att dela upp sina veckor, vilket också passar de flesta arbetsplatser. På sommaren kan det vara skönt att ta ut de flesta dagarna. Speciellt för de som har barn som då är lediga från skola eller dagis. Men du måste ju inte stanna hemma hela sommaren. Med alla de härliga resmål som finns runt hörnet gäller det att planera.

Allt fler söker sig till södra Europa. Spanien och Italien är två stora destinationer som håller i sig. Bland annat för att det finns så mycket att göra. Du kan cykla eller vandra, bada och sola, äta underbart god mat eller prova viner direkt från producenterna. Kulturen är varm och inbjudande, det är lätt att få kontakt med folk. Vare sig du kan språket eller inte. Fantastiska semesterboenden i Italien

En fördel med att lägga din semesterresa till Europa är att du är täckt om någon skulle bli sjuk. Tack vare alla avtal blir du behandlad som lokalbefolkningen. På sina håll innebär det helt gratis sjukvård. Du slipper också långa flygresor som kan vara tröttsamma. För att inte tala om när det är barn med i bilden. Då kan det räcka med några timmars flygresa för att nå din semesterdestination.

1431-7-2

Var försiktig när du bokar in ditt boende

Det är nu vanligt att dela upp boendet och flygresan i två separata bokningar. Ibland kan det vara skönt att ha allting på ett och samma ställe. Kanske ta en charter där allting är inkluderat och du slipper tänka på någonting alls, förutom att ta det lugnt. Men med alla de billiga flygbolagen som kommit igång så kan det ofta löna sig att boka boendet efteråt. Eller tvärtom, ifall du har hittat något som du verkligen vill ha eller som är alldeles speciellt.

På nätet är det enkelt att hitta bra semesterboende. Dels kan du boka genom mäklare eller företag som specialiserat sig på just boende. Andra bokar direkt med privatpersoner, eventuellt genom en sajt som förmedlar alternativen. Det är dock viktigt att vara lite försiktig. Tyvärr finns det en hel del kriminella personer som lurar oskyldiga semesterfirare. Du kommer fram och någon annan bor i huset, eller så är det mycket sämre än bilderna visade. Aftonbladet tipsar i denna artikel om hur du undviker att bli blåst på semesterboendet. 

Vanligtvis brukar något som verkar för bra för att vara sant faktiskt vara just det. Se vilka priser som gäller i det område du vill boka i, det brukar vara lätt att hitta uppgifter. Jämför det boende du önskar med andra likvärdiga på samma ort. Det är klart att man ibland kan fynda på nätet, men det ska inte vara enorma skillnader i pris. Ett annat litet tips är att inte betala via banköverföring. För om det skulle bli fel har du så gott som förlorat pengarna. Betala istället via kreditkort så har du större chans att få upprättelse.

Satsa på en annorlunda semester

Som med allting annat så finns det trender inom resandet. Det är inte alla som vill åka till Mallis varje år, även om det kan vara roligt. Istället börjar folk välja lite annorlunda semestrar. Som redan nämnts kan du prova viner direkt hos producenterna, kanske resa runt lite till olika vinodlingar och jämföra. En vandringsresa tar dig till okända vyer med storslagen natur. Gärna omväxling till de stora skogarna hemma i Sverige.

Men skillnaden kan också ligga i var du sover. Svenska Dagbladet skriver i denna artikel om hur allt fler unika semesterboenden blir tillgängliga runt om i Europa. Dels kan du besöka de här gamla byggnaderna. Men på flera håll är det också möjligt att övernatta i dem. Vissa hotell eller pensionat är inhysta i gamla herrgårdar eller slott. Andra har valt att ställa sängarna uppe i en trädkoja. Vad som på ytan kan verka enkelt visar sig tvärtom vara ett lyxigt semesterboende.

En övernattning på dessa unika ställen kan vara höjdpunkten på din resa. Du känner dig som en kung, speciellt om du bokar in den största sviten. Allt annat får planeras runt just boendet. Med tanke på hur många lågprisflyg som finns nu för tiden så blir det allt lättare att lägga ner lite extra på boendet. Det är inte bara i samband med din bröllopsresa som du förtjänar något speciellt.

Njuta av semestern

Alla vill göra något annorlunda ibland. En del klarar av att planera flera aktiviteter i sitt vardagliga liv. Men det flesta personer och familjer har begränsat med både tid och pengar. Det är klart att du kan skapa en guldkant på vardagen. Men ofta så är just semestern den tid då folk verkligen slappnar av och tar hand om sig själva. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din ledighet gäller det att planera boendet väl. Gör allt du kan för att undvika att bli blåst. Följ riktlinjerna och tipsen för hur du hittar fram till det allra bästa boendet.

För det är ju så att om du har ett härligt logi så kommer hela semestern att bli lyckad. Vare sig det är varmt eller kallt ute så har du det bra där du sover. Efter en lång dag med sightseeing kan du sitta på din balkong och smutta på något avkylt. Känna dig fri och avslappnad. Därför satsar de flesta på lite bättre boende. Det måste inte vara det allra lyxigaste, men något som ger dig det där lilla extra. Fast ibland kanske det ska vara ännu mer än lite extra.

Om boendet och lyxen är väldigt viktig för dig kanske du måste dra ner på antalet dagar du reser. Istället för att ha en lång semester med normalt boende kan du istället lägga allt på bara en vecka. Speciellt om du har sommarstuga, båt eller andra möjligheter att göra lite extra även på en budget. Vare sig du reser inom landet eller tar dig till utlandet ska du satsa på dig själv. Göra något som du verkligen trivs med och som kommer att ge dig extra energi för resten av året.

 

Sigge